Japanse gelaatsmasssage
Kobido

Laat je innerlijke zon schijnen!
 
In het Oosten associeert men schoonheid met fysieke en psychische gezondheid. Volgens de Japanse traditie ontwikkel je schoonheid door balans en harmonie op gebied van de totale gezondheid.

 

De levensprincipes yin en yang en de universele levenskracht Qi (China) en Ki (Japan) zijn de basis van de oosterse filosofie en cultuur.

Yin en yang zijn twee polariteiten die zich overal en altijd manifesteren en waar alle bewegingen van energie plaats vinden. Uit de ritmische opeenvolging ontstaat beweging en energie. Yin en yang bepalen talloze ritmes in het menselijk lichaam.

Alle essentiële processen in ons lichaam hebben een vast ritme, je ademhaling, je hartslag, je lichaamstemperatuur, de afgifte van je hormonen, bloeddruk, stofwisseling, peristaltiek van je darmen, de activiteit van je hersenen, je bioritme.

Er is een samenspel tussen yin en yang, ze vullen elkaar aan en zijn beide nodig.

*De yang eigenschappen: mannelijk, zon, energie, activiteit, dag, warmte, zout, wit.

*De yang organen: dikke darm, maag, blaas, dunne darm, galblaas, hoofd, bovenste extremiteiten. deze organen spelen een belangrijke rol in de spijsvertering.

*De yin eigenschappen: vrouwelijk, maan, passief, nacht, koude, zoet, zwart.

*De yin organen: long, milt nieren, hart, lever, voeten en onderste extremiteiten zijn van vitaal belang voor het lichaam.

 

Volgens de Oosterse filosofie is de  beweging tussen yin en yang ‘ Ki ‘. Een onzichtbare energiestroom die alles in het universum energie geeft en beweging en verandering brengt. De verhouding, bij iedereen anders, tussen yin en yang kan verstoord worden. Als yin sterker wordt, wordt yang zwakker en omgekeerd. Een onbalans tussen yin en yang veroorzaakt ziekte.

De sleutels tot gezondheid zijn balans, harmonie en levensenergie of Ki.

Levensenergie of Ki stroomt via de meridianen in ons lichaam en manifesteert zich zowel op fysisch of psychisch vlak. We hebben 12 hoofdmeridianen elk verbonden met een orgaan en twee middellijnmeridianen. Op de meridianen liggen punten ‘tsubo’ waarop de Ki- circulatie kan worden beïnvloed: een teveel kan worden verminderd , een tekort aangevuld, blokkades opgegeven.

 

 Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst. De tsubo’s of drukpunten op de meridianen worden met vingerdruk en massage bewerkt. Zo kan de Ki-circulatie in balans gebracht worden en de gezichtsspieren en gezichtshuid krijgen een natuurlijke facelift.

De massage bestaat uit een schouder/nekmassage, combinatie van gezichtsmassage en energetische massage van het gelaat en een hoofdmassage.

Na de massage is er een betere doorbloeding van het gelaat met een frissere teint en een gezonde blos als resultaat en een totale diepe ontspanning van lichaam en geest zijn positieve resultaten van een Japanse gelaatsmassage. Je levensenergie of ‘Ki’ is in balans.

Ontdek opnieuw je gelaat en zijn ‘verborgen’ plekjes door deze verfijnde massage.