Magnesium

Ons lichaam heeft water en zuurstof nodig, maar ook magnesium speelt een belangrijke rol. Het is noodzakelijk voor het goed functioneren van elke cel in ons lichaam en is betrokken bij de overdracht van prikkels in ons zenuwstelsel. Magnesium heeft een kalmerende werking en ontspant de spieren. Het wordt ook wel het ‘anti- stressmineraal’ genoemd. Hoe meer stress we hebben, hoe meer magnesium we verbruiken.

We kunnen onze magnesium balans herstellen door magnesium in te nemen als supplement, maar dat wordt niet door iedereen goed verdragen. Gelukkig kan magnesium ook opgenomen worden via de huid. Indigo Body Relax heeft een kwaliteitsselectie van producten ter beschikking die hierbij kunnen helpen.

Zechsal Magnesium Badkristallen

De badkristallen zijn op basis van magnesiumchloride, de beste vorm voor opname via de huid. Voor een voetbad neem je 4l warm water (37°C) en 125g badkristallen, voor een ligbad heb je 500g tot 1kg nodig eveneens in warm water.

Je huid voelt nadien soepel en ontspannen aan. Baden helpen bij psoriasis, eczeem en bij slaapproblemen.

Zechsal Magnesium Olie

De olie is de hoogst geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water. Door de handige sprayflacon is de magnesiumolie gemakkelijk te doseren op voeten en buik. Eén spray bevat ongeveer 10 mg pure magnesiumchloride.

Magnesiumolie kan ingezet worden voor het ontspannen van je spieren en bij spierkrampen. Het stimuleert het herstel na het sporten.

Gebruik de magnesiumolie op een vochtige huid als je een gevoelige huid hebt, 15 sprays per dag te verdelen over voetzolen en buikstreek. Laat het minimum 10′ inwerken. Nadien kan je het afspoelen als het teveel prikt of te plakkerig aanvoelt, maar het is niet noodzakelijk.

Een warme huid na het sporten of douchen bevordert de opname van magnesiumolie. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat de magnesium wordt opgenomen. Je kan het gebruik van magnesiumolie afwisselen met twee voetbaden per week met magnesiumzout en de rest van de week de magnesiumolie. De olie best ‘s avonds voor het slapen insmeren.

Zechsal Magnesium Hair & Body wash

Dit product bestaat uit een unieke mix van de zuiverende eigenschappen van magnesium en vitaminerijke Irish Moss (zeewier). Een twee-in-één formule te gebruiken voor je lichaam en je haar met een verfijnde geur van vanille en roos. Het bestaat ook in een leuke mini verpakking om uit te proberen of mee te nemen op reis of naar de sportclub.

Magnesium maakt je huid rustig en is daardoor ook geschikt bij huidproblemen. Je kan de hair & body wash ook gebruiken bij een jeukende hoofdhuid of slap en futloos haar.

Zechsal Magnesium Body Cream

Deze crème combineert de heilzame werking van puur magnesium met de verzorgende eigenschappen van shea butter, wat extra voeding geeft aan je huid.

Zechsal magnesium body cream is aan te raden voor mensen met een droge en geïrriteerde huid.
Net als bij de hair & body wash geniet van je van de lichte geur van roos en vanille.